26 Eylül 2010 Pazar

Rulo Pasta

bu pastayı bugun evlilik yıldönümümüzün 1.yılını doldurduğumuz için yaptım.umarım herkes benım gibi çookk mutlu olur.onu tanıdığım için çok mutluyum.şükürler olsun.

malzemeler

pandispanyası için:
2 yumurta
1.5 çay bardağı şeker
yarım çay bardağı sıvıyağ
yarım çay bardağı su
2 çay bardağı un
çay kaşığı ucu ile karbonat

kreması için:
1 yumurta
1 yemek kaşığı tepeleme un
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
toz kremşanti

üzeri için:
1 su bardağı süt ile çırpılmış kremşanti

yapılışı

öncelikle kremasını yapalım çünkü onun soğuması gerek.tencerede yumurta,un,süt ve vanilyayı karıştırıp pişiriniz.piştikten sonra soğumaya bırakınız.soğuduktan sonra toz kremşantiyi(süt ile çırpılmamış) kremanın içine dökünüz.mikserle çırpınız.beyaz bir kıvam alana kadar çırpın.

şimdi pandispanyasını yapalım.2 yumurta ile şekeri bembeyaz olana kadar mikserle çırpınız.daha sonra yağ,su,un ve karbonatı koyup çırpınız.yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine iyice yaydırınız.rulo pastaların ince olması makbuldür.çabuk pişeceği için fırının başından ayrılmayınız.çok fazla kızarmadan fırından çıkarınız.çıkar çıkmaz yağlı kağıtla birlikte sarıp üzerine nemli bez örtünüz.soğuduktan sonra kağıdı pandispanyadan ayırıp kremamızı sürelim.sıkıca sarıp üzerine 1 su bardağı ile çırpılmış kremşantiyle süsleyiniz.arzuya göre süsleme yapabilirsiniz.buzdolabına alıp birkaç saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.






7 yorum:

Adsız dedi ki...

ALLAH mesut etsinnnn

Adsız dedi ki...

annecimmm evlilik yıl dönümünüz kutlu olsun allahım bi yastıkda hep mutlu olursunuz inş allahım sizi korusun mutluluklar dilerim öptümmm

Adsız dedi ki...

pastan puaçan çokgüzel görünüyor annem ellerine sağlık afiyet şeker olsun yarasın ikinize annecimmmm

mintinin dünyası dedi ki...

sevgili arkadaşım ellerine sağlık nefis görünüyor...pastaneden alınmış gibi gerçekten...

yeşim dedi ki...

ziyaretinize teşekkür ederim...
bu arada rulo pasta tarifimi denemişsiniz.nefis görünüyor.ellerize sağlık...mutluluklar diliyorum.sevgiler...

gülşah dedi ki...

merhabalar yeturda üye olmadan yorum bırakamıyoruz bende sizin aynı poastayı yaptığınızı görünce sevindim hemen buraya geldim.
ben mini fırınım olmadığı için aynı ölçülerde yapabişmek için büyük dikdörtgen borcamımı var onda yapsam olurmu acaba?
birde ruloyu sardıktan sonra biraz bekletip öyle şant,yle kaplamıyormuyuz,bekletmeden kaplayınca şeklini hemen alabiliyormu merak ettim?
ben arasına muzda koymayı düşünüyorum,şöyle güzel bir erulo pastam olmadı hep ya keki güzel olmadı ya içi inşallah bu güzel olur:(
birde pastayı tepsiye koymuşsunuz bu şekilde dolaba kaldırınca üzeri kurumuyormu genelde kapatırızya yaşpastaları dolapta?
sevgiler...

Nurcan'dan Tarifler dedi ki...

büyük dikdörtgen borcamınız sanırım mini fırın tepsisi büyüklüğünde olabilir tabi neden olmasın zaten öönemli olan incelik.ne kadar ince olursa o kadar güzel kıvırırsınız.ruloyu yağlı kağıtla sarıp üzerine nemli bez örtüp bekletiniz.eğer ruloyu sarmadan şanti sürerseniz hem açılmıyor hem de şanti akıyor sıcak olduğundan sanırım.siz bekletip açmayı denerseniz sonuç mükemmel olacaktır.muz koyarsanız daha güzel oluyor ben öylesini de denedim.üzeri kurumuyor.benım eşim pek pasta sevmediği için ben 3-4 gün buzdolabında beklettim tercih size kalmış.teşekkürler

Yorum Gönder

wibiya widget

Related Posts with Thumbnails