7 Eylül 2010 Salı

*****Fincanda Kek*****



malzemeler
1 yumurta
1.5 çay bardağı şeker
2 çay bardağı un
1 çay bardağı süt
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu

yapılışı
1 yumurta ile şekeri mikserle beyaz olana kadar çırpalım.daha sonra sütü ilave edelim.unumuzu da ilave ettikten sonra kakao,vanilya ve kabartma tozunu da ilave edelim.kekimizin hamuru hazır şimdi neskafe fincanlarımızı yağlayıp kekimizin hamurunu fincanın yarısına kadar koyun.tüm fincanlara ilave ettikten sonra tencereye fincanları yerleştirin.fincanların kenarından tencereye fincanların yarısına gelecek hizada ılık su ilave edin.ocağa koyup ağzı açık şekilde kaynamasını bekleyin.kaynayınca kapağına havlu sarıp kapağını sıkıca kapatın.ve 20 dk hiç açmayın.daha sonra altını kapatıp 15 dk da dinlenmeye bırakın.fincanlarımızı çıkarıp soğuduktan sonra ters çevirip servis yapın...afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

wibiya widget

Related Posts with Thumbnails