21 Eylül 2010 Salı

Fırında Patates Oturtma

malzemeler

5 adet patates
300 gr kıyma
1 adet kuru soğan
salça
sıvıyağ
tuz
baharat
yapılışı

önce kuru soğanları yemeklik doğrayıp sıvıyağda  kavurun. daha sonra salçasını ilave edin.kıymamızı da ilave edip şöyle bir hafif kavurduktan sonra yarım çay bardağı su ve baharatlarını koyup ocağı kapatınız.patatesleri halka halka doğrayın, tepsinin altına hafif yağ gezdirin.patateslerin bir kısmını dizin.üzerine kıymalı harçtan bir miktar döküp tekrar patates yerleştirin.yine kıymalı harçtan dökerek en son patatesleri de ekleyip patateslerin yarısına gelecek kadar suyunu ilave edip 200 derece fırında 20-25 dk pişiriniz.


5 yorum:

Fuat Gencal dedi ki...

Hayırlı sabahlar, çok sevdiğimiz bir yemektir. Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.(İnce doğranmış yeşil biber ilave edilirse sanki daha da lezzetli oluyor gibi)

Saygılarımla.

Nurcan'dan Tarifler dedi ki...

haklısınız biberle süslense iyi olurdu fırına attıktan sonra farkettim.teşekkürler

Yeşim dedi ki...

severek yaptığım ve yediğimiz bir yemek ,ellerinize sağlık...

tatesal dedi ki...

Canım merhabalar.....Oturtmayı çok severim hele senin gibi genç birinin elinden olursa....ellerine sağlık....Yorumun için teşekkür ederim sağol,sanada hayatta başarılar diliyorum...

anneanneninemekleri dedi ki...

Ellerine sağlık fırın yemekleri herzaman daha lezzetli olur.Sevgiler

Yorum Gönder

wibiya widget

Related Posts with Thumbnails