malzemeler
5 adet patates
300 gr kıyma
1 adet kuru soğan
salça
sıvıyağ
tuz
baharat
yapılışı
önce kuru soğanları yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun. daha sonra salçasını ilave edin.kıymamızı da ilave edip şöyle bir hafif kavurduktan sonra yarım çay bardağı su ve baharatlarını koyup ocağı kapatınız.patatesleri halka halka doğrayın, tepsinin altına hafif yağ gezdirin.patateslerin bir kısmını dizin.üzerine kıymalı harçtan bir miktar döküp tekrar patates yerleştirin.yine kıymalı harçtan dökerek en son patatesleri de ekleyip patateslerin yarısına gelecek kadar suyunu ilave edip 200 derece fırında 20-25 dk pişiriniz.
5 yorum:
Hayırlı sabahlar, çok sevdiğimiz bir yemektir. Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.(İnce doğranmış yeşil biber ilave edilirse sanki daha da lezzetli oluyor gibi)
Saygılarımla.
haklısınız biberle süslense iyi olurdu fırına attıktan sonra farkettim.teşekkürler
severek yaptığım ve yediğimiz bir yemek ,ellerinize sağlık...
Canım merhabalar.....Oturtmayı çok severim hele senin gibi genç birinin elinden olursa....ellerine sağlık....Yorumun için teşekkür ederim sağol,sanada hayatta başarılar diliyorum...
Ellerine sağlık fırın yemekleri herzaman daha lezzetli olur.Sevgiler
Yorum Gönder