9 Eylül 2010 Perşembe

Acılı Ezme

malzemeler
2 adet Kuru soğan
2 adet yeşil biber
2 adet domates
1 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
1 tutam taze nane
1 ÇK biber salçası
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz, karabiber, pul biber, limon suyu, zeytinyağı

yapılışı
Kuru soğanı, yeşil biberi, taze naneyi, maydanozu, dereotunu rondoda karıştırın.Süzgüye koyup suyunun süzülmesini bekleyin.Domateslerin kabuklarını soyup, incecik doğrayın, yada rondoda parçalayın.Tüm malzemeleri karıştırın.Üzerine biber salçasını, tuz, karabiber, kekik, pul biber, limon suyu ve zeytinyağını ekleyin.

0 yorum:

Yorum Gönder

wibiya widget

Related Posts with Thumbnails