9 Eylül 2010 Perşembe

*****Tavuk Köftesi ve Soğan Halkaları*****

malzemeler
tavuk göğüs eti
2 adet kuru soğan
bayat ekmek içi
kimyon
karabiber
pulbiber
tuz

yapılışı
tavuk göğüs etini irice doğrayıp rondoda kıyma haline gelene kadar çekiniz.soğanı soyup rendeleyiniz.yoğurma kabına bütün malzemeleri ekleyip iyice yoğurduktan sonra elinizle köfte şekli verip kızgın yağda kızartınız.

soğan halkalarının tarifi:

malzemeler:
3 adet soğan
1 çay bardağı maden suyu
1 yumurta
yarım çay bardağından biraz daha fazla süt
aldığı kadar un
tuz

yapılışı:
soğanların kabuklarını soyup halka şeklinde doğrayınız.halkalrı birbirinden ayırın.daha sonra diğer tarafta sosunu hazırlayınız.boza kıvamına gelene kadar unu ilave ekleyin.daha sonra ayrı bir kaba ayrıca bi un daha koyun.halkaları önce una sonra sosa bulayıp kızgın yağda kızartınız.



AFİYET OLSUN...

0 yorum:

Yorum Gönder

wibiya widget

Related Posts with Thumbnails