21 Eylül 2010 Salı

Cızlak(Krep)

bu cızlak tarifinin bende önemli bir yeri vardır.babamla bazen uyumamıza yakın acıkırdık ve bu cızlak ı yapardık öyle kapış kapışa yenirdi ki.şimdi eşimle yiyelim diye yaptım ama o eski lezzet bambaşkaydı..
malzemeler

un
su
1 paket kabartma tozu
tuz
margarin

içi için:
peynir

yapılışı

un,su,kabartma tozu ve tuzu ekleyip boza kıvamında olana kadar un ve su ekleyerek kıvamını ayarlayın.mikserle yaparsanız daha kolay olur böylece topaklaşmaz.sıvı bir kıvam olacak çok katı yapmayın yoksa sert düşebilir.daha sonra tavayı iyice ısıtın.az bir miktar margarin koyup eritin(hamurumuz yapışmaması için)daha sonra hamurumuzdan 1 kepçe alıp tavada güzelce yayıp arkalı önlü pişirin.pişen krepleri hafif margarinle yağlayıp içine peynir koyup sarınız.afiyet olsun





12 yorum:

tatlilar gülcandan dedi ki...

Ellerine saglik canim afiyetler olsun öptüm.

♡♥♡ Cafe Pepela ♡♥♡ dedi ki...

Çok severim :)
Ellerinize sağlık..

Nurcan'dan Tarifler dedi ki...

teşekkürler arkadaşlar :D

mormenekselerr dedi ki...

doyundum gidiyorum ohhhhh çk guzel olmuş

Fuat Gencal dedi ki...

Ellerinize sağlık. Çok leziz görünüyorlar.

Saygılar.

anneanneninemekleri dedi ki...

Ellerinize sağlık pratik bir tarif,sevgiler

özlem dedi ki...

ellerinize sağlık. bizde de cizlembe denir. ama ben bir türlü yapmayı beceremem.

Gelibolu17 dedi ki...

merhaba canım nasılsın?
sevgilerimi bırakıyorum almayı unutma,sağlıcakla kal emi,selamlar

Yeşim(lezzetedairnevarsa) dedi ki...

bende çok severim biz akıtma deriz her yörede farklı ismi var sanırım.
ellerinize sağlık...

Adsız dedi ki...

abla süper olmuş..

sarımutfak-hande dedi ki...

bende bayılırım:))
ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

sen geldiğinde yine yaparız kızım o eski lezzetlerde olur inşaallah...

Yorum Gönder

wibiya widget

Related Posts with Thumbnails