8 Eylül 2010 Çarşamba

*****Çiğ Börek*****

malzemeler
2 yumurta
20-22 kahve fincanı un
3.5 kahve fiincanı su
1/2 kahve fincanı sıvıyağ
2 kahve fincanı sirke
1 paket kabartma tozu,tuz

içi için:
250 gr kıyma(yağsız)
1 orta boy soğan
1 orta boy domates
3-4sivri biber
1/2 demet maydanoz
1 kahve fincanı su
tuz,karabiber
1.5 su bardağı sıvıyağ(kızartmak için)

yapılışı
elenmiş unun ortasını açıp yumurtayı,suyu,sıvıyağı,sirkeyi,tuzu ve kabartma tozunu ekleyereközlü bir hamur yoğuralım.hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp beze yapalım.üzerini nemi bir bez örtüp 1-2 saat dinlendirin.bu arada harcını hazırlayalım.bir kapta kıymayı,yemeklik doğranan soğanları,domatesi ve biberi ekleyelim.kıyılmış maydanozu,tuzu,karabiberi ve suyu da karıştıralım.dinlenmiş bezeleri unlanmış zeminde açalım.açtığınızhamurun içine harcını koyup diğr kenarlarını üzerine kapatalım.sıkıca kapatlmış olmasına dikkat edin.kızgın yağda arkalı önlü kızartıp servis ediniz.afiyet olsun.


not:çiğ börek fazla kızartılmaz.yufkalar hafifçe renk alana kadar kızartmak yeterlidir




0 yorum:

Yorum Gönder

wibiya widget

Related Posts with Thumbnails