26 Eylül 2010 Pazar

Kısır


malzemeler

2 çay bardağı ince bulgur(kişi sayısına göre arttırabilirsiniz)
1 adet soğan
yarım demet maydanoz
limon
salça
baharat
tuz

yapılışı

bulgurun üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip kapak kapatıp şişmesi için bir kenara alınız.ayrı bir yerde soğanları incecik doğrayıp sıvıyağla tavada kavurunuz.kavrulduktan sonra salçasını ilave edip altını kapatınız.baharatları ve tuzu ilave edip bulgur şiştikten sonra ilave ediniz.üzerine limon ve maydanoz gezdirip hafifçe yoğurunuz.servis ediniz.afiyet olsun.

4 yorum:

tatlilar gülcandan dedi ki...

Ellerine saglik canim afiyetler olsun .Rulo pastada nefis görünüyor sevgiler öptüm.

Adsız dedi ki...

annemmm kısırın güzel olmuş ellerine sağlık öptümmmm

Yeşim dedi ki...

bayılırım kısıra :)
ellerinize sağlık...

anneanneninemekleri dedi ki...

Kısırı çok severim bir de şişirmese,ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.

Yorum Gönder

wibiya widget

Related Posts with Thumbnails