27 Eylül 2010 Pazartesi

Tavuklu Türlü

malzemeler

2 adet patates
3 adet patlıcan
2 adet tavuk but
1 adet soğan
1 adet domates
sıvıyağ
salça
ılık su
tuz
karabiber


yapılışı

tavuk butlarını kuşbaşı doğrayınız.tencerenin en altına sıvıyağı koyup doğranmış butları koyunuz.üzerine küp küp doğranmış patatesleri koyunuz.daha sonra ince ince doğranmış kuru soğanı koyunuz.üzerine küp küp doğranmış patlıcanları en üste de domatesleri ilave edip salça,az bir miktar su,tuz ve karabiberini ilave edip kısık ateşte pişiriniz.ben tencerenin kapağına aliminyum folyo kapattım çok daha lezzetli pişiyor.yemek pişerken sakın kaşık vurmayınız.suyunu mümkün olduğunca az koyun çünkü yemek sulandığı için suyu fazla geliyor.afiyet olsun.



3 yorum:

reyhandan dedi ki...

ellerine sağlık türlü yede herşey yakışır beyazet seven biri olarak 10 numarasın diyorum banada beklerim SELAMETLE...

derya dedi ki...

Canım ellerine sağlık türlünün her türlüsünü severim sevgiler.

özlem dedi ki...

ellerine sağlık birde yanında pilav nefis nefis.

Yorum Gönder

wibiya widget

Related Posts with Thumbnails