23 Mayıs 2011 Pazartesi

Yalancı Su Böreği


malzemeler
2 yumurta
6 tane yufka
1 bardak süt
2 şişe madensuyu
iç harcı için:peynir ve maydanoz
yapılışı
yayvan büyük bir kabın içine madensuyu ve sütü ilave edin.ardından yumurtaları kırıp şöyle bir telle çırpınız.tepsiyi yağlayınız.ilk kat yufkayı yapmak için madensuyu olan karşıma yufkayı batırıp çıkarınız.ve tepsiye seriniz.sadece ilk kat yufkayı kenarlardan taşacak şekilde seriniz..aralara harçtan artmasın diye kaşıkla madensuyu olan karşımdan  ilave edebilirsiniz.2. kat ve 3. kat yufkayı da  böyle yaptıktan sonra  kırışık şekilde seriniz.peynirli harcı ilave ediniz.diğer 4. ve 5. kat yufkayı da karışıma batırıp çıkardıktan sonra en son yufkayı da yapınız.ve tepsinin dışından taşan yufkaları da kapatıp kare kare kesiniz.kalan harcı da ilave edip üzerine susam serpiniz.2-3 saat buzdolabında bekletip çıkardıktan sonra 180 derecede pişiriniz.

4 yorum:

mndlna dedi ki...

Herkese selamlar,
bir süredir bazı arkadaşlarla konuştuğumuz Ankara Blogger buluşmasını yaz tatilleri başlamadan önce gerçekleştirelim diyoruz.Herkes tanıdığı blogger'larla paylaşırsa katılımı daha genişletebiliriz. Hedef bu Cumartesi , yani 28 Mayıs. Mekan konusunda önerilere açığız.

Teşekkürler
İyi çalışmalar

Unknown dedi ki...

Tavşan kanı demlenmiş bir bardak çayla nasıl güzel olur bu börekler.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.

saniyesultan dedi ki...

kuru yufka evdelerde özellikle ramazanlarda yemek için un,su tuz karışımdan yapılan ve sonra açılarak saç üzerinde pişirilen bir yufka..pişirildikten sonra istenilen anlarda kullanılmak üzere saklnaılır...Aynı zamanda yufkacılarda kuru yufka olarak satılır.

saniyesultan dedi ki...

börek yapmak için dışardan aldığımız yufkalardan değil...kuru yufka olarak satılıyor...

Yorum Gönder

wibiya widget

Related Posts with Thumbnails