16 Mayıs 2011 Pazartesi

Çikolatalı Muffin

Bloglarda gezinirken beni ısrarla bu tarife götürdü.Geçenlerde eşimle nette geziinirken ne güzel olmuş kek demesi üzerine denemeye geçtim.muffini silikon,metal kap,kağıt olarak birçok şekilde pişirebilirsiniz.Benim elimde metal kaplardan vardı.Kağıtlar tek kullanımlık oluyor.Metal kaplarımı yağladım bir güzel kekime giriştim.Hava da harika..Kekimi çayımı alıp balkonumda keyif yapmak için sabırsızlanıyorum.Akşam görevden gelen eşim bunları bir bir götüreceğine eminim.Hele ki bi de bugun survıvor heyecanı da olunca :) Çayımızı da aldık mı tamamdır..kesinlikle yapmanızı tavsiye ederim...heee bu arada çikolata sosuna gelince hazır değil kendim yaptım.hazırından hiç bir farkı yok.

malzemeler
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1.5 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un

çikolata sosu için:
1 bardak süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı nesquik( olmasa da olur)

yapılışı
şeker ile yumurtayı bembeyaz olana kadar çırpınız.sonra süt,sıvıyağ,kakao,vanilin ve kabartma tozunu ilave ediniz.daha sonra yavaş yavaş unu ilave ediniz.muffin kalıplarının içini yağladıktan sonra yarısına gelecek şekilde kek harcımızdan ilave ediniz.150 derecede ısınmış fırında pişiriniz.

daha sonra üzeri için çikolata sosunu yapalım şeker,un,kakao ve nesquiki ekleyip yavaş yavaş sütü ilave ediniz.iyice çırpınız.tencereyi ocağa koyup kaynayıncaya kadar pişiriniz.piştikten sonra altını kapatıp mikserle iyice çırpın.daha sonra da muffinleri süsleyiniz.

eğer kek harcınız benımkı gıbı kalmışsa değerlendirmek için başka bir küçük kek kalıbına koyup pişirebilirsiniz.



3 yorum:

nanemaydonoz sofrasıGÜL dedi ki...

canım harika olmuşlar eline sağlık...sevgiyle kal...

TAZENANE dedi ki...

Çol lezzetli görünüyor.

tatlilar gülcandan dedi ki...

Canim hayirli aksamlar .Ellerine emeklerine saglik .Resimlerinin baska bir blog veya siteler tarafindan yayinlandigini kolayca ögrene bilirsin.google ye mesela hashasli irmik helvasi yaz .
Bloglara degil resimlere tikla .Göreceksin ayni resmi kac tane blog yayinlamis .Resimlerin alt kisminda http: adreslerinin degisik oldugunu .Zaten resim seninse istedikleri kadar kessinler,degisik isim yassinlar anlarsin. Canim ben blogumu seviyorum cok güzel bir hobiy ama kac kez oldu bu olay ben bile hatirlamiyorum .Ben sana bir adres vereyim bek ne kolay blogunda benim ve diyer arkadaslarimizin tariflerini yayinliyor .Yorumlar silip cöpe atiyor istersen bir ziyaret et .Sevgiler canim öptüm.

http://tatlikreptarifi.blogspot.com/

Yorum Gönder

wibiya widget

Related Posts with Thumbnails