17 Kasım 2010 Çarşamba

Parmak Tatlısı


malzemeler
  • 3 yumurta( 2 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 paket margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un(ben 3 su bardağı un kullandım)
şerbeti için:
5 su bardağı su
5 su bardağı şeker
birkaç damla limon suyu

yapılışı

hamur için gerekli malzemeyi yoğurunuz.hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekli verdikten sonra yumurta sarısını sürüp çatalla çizik atın. yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziniz.175 derecede 30 dakika civarında pişiriniz.çıktıktan sonra sıcak olan şerbete atınız.burdaki püf noktası hem tatlı hem de serbetimiz sıcak olacak.1 saat kadar tatlılarınız şerbette bekledikten sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun.


1 yorum:

Adsız dedi ki...

annemmm tatlın çok güzel olmuş ellerine sağlık hafif bi tatlıya benziyor bide ben yapsam

Yorum Gönder

wibiya widget

Related Posts with Thumbnails