malzemeler
- 3 yumurta akı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çimdik tuz
hazırlanışı
bir tencereye yumurta aklarını ayırıp toz şekeri ve tuzu da ilave ediniz.ocağın altını açıp en kısık ayarına getiriniz.mikserle önce düşük devirde daha sonra yükselterek çırpınız.mikseri kaldırdığınızda eğer akmıyorsa işlem tamamdır.daha sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıkma torbasına aldığınız kremayı güzelce sıkınız.(ben sıkma torbamı kaybetmişim o yüzden kaşıkla falan düzeltip yaptım.torbayla daha güzel ve şekilli oluyor) daha sonra 120-130 derece fırında 30-40 dk pişiriniz.fırın soğuyana kadar fırından çıkarmayınız.afiyet olsun.
8 yorum:
Çocuklar çok seviyor bezeyi hazır almaktansa kendimiz yapsak daha sağlıklı .Ellerine sağlık ,sevgiler...
Ben çok severim bunu ama hiç denemedim.Çok güzel görünüyor ellerine sağlık.
Canim ellerine saglik .Zor yapimi olan ben bir kez denedim tutturamadim yayildilar ellerine saglik afiyetler olsun öptüm.
Canım blogumun tasarımını sormuşsun tasarım oğluma ait hiç bir yerden yapmadı sadece arka plan blogger okadar.Sormak istediğin bir şey varsa bana
mail aderesimden ulaşabilirsin.
slh-72@hotmail.com
sevgiler...
annecim çok çokgüzel olmuş bezen öbür tatlında güzül görünüyor
Ne çok severdi oğlum bunu küçükken köpük kurabiye derdi o zamanlar yapmasını bilmiyor hep hazır alırdım şimdide sevmiyor kerata :))
Ellerine sağlık canım masal görünümünde köpük tadında nefis olmuş.......
Çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık. Ben de daha önce denemiştim; görüntü olarak çok başarılı olmasa da tadı güzeldi. Afiyetler olsun.
Sevgiler.
ziyaretin için çok teşekkürler...bezeler harika görünüyor,ellerine sağlık.Samsa tatlısında eğer sıcak şerbet sıcak tatlı kuralına uyarsan sert olmaz (bu arada ilk sıcaklıklarının geçmesi için 5 dakika kadar bekletmelisin,yoksa bu kez de hamur olurlar) kolay gelsin....
Yorum Gönder