8 Kasım 2010 Pazartesi

Basit Tulumba Tatlısı


malzemeler

  • 2 yumurta
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • yarım su bardağı yoğurt
  • 1.5 su bardağı un
  • yarım paket kabartma tozu
  • 1 kaşık nişasta
  • 1 kaşık irmik
şerbeti için:
  • 2 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı su
  • bir iki damla limon suyu
hazırlanışı

şerbeti önceden yapıp soğuması için bir kenarda bekletiniz.diğer hamur malzemelerini karıştırınız.hamurdan parçalar alıp tulumba tatlısı kalıbına koyup tencerede az ılımış sıvıyağın içine küçük parçalar halinde sıkıyoruz.kızartırken altını çok açmadan kızartınız.sonra da soğuyan şerbetin içine atıp biraz bekletip çıkartıyoruz.işlemi böyle devam ediniz.afiyet olsun.

4 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

deneyeceğim
ellerine sağlık
mutlu haftalar

Yeşim dedi ki...

Nurcancım dışarıda satılan tulumbalarda ağır bir koku oluyor bu yüzden pek tercih etmiyorum .
senin tarifinle deneyeceğim mutlaka :)
sevgilerimle...

Nurcan'dan Tarifler dedi ki...

bu tarifi de yengem yapmış o yapmışsa güzel olmuştur.denemenizi tavsiye ederim.sevgiler..

aylinin defteri dedi ki...

görüntüsü mükemmel. gecenin bi vakti canım çekti valla.. en kısa zaman da denemem lazım..

Yorum Gönder

wibiya widget

Related Posts with Thumbnails