8 Ekim 2010 Cuma

Üçgen Börek

bu böreğin asıl adı hamayili börekmiş.ama ben adını sevmedim bi anlam çıkaramadım.üçgen börek daha güzel :D bu tarif sevgili ayşe yengeme ait.fotoğraf da ona ait.kısacası ben yapmadım o yapıp resimleştirip bana gönderdi.ellerine sağlık diyorum.

malzemeler

3 yufka
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ

içi için:
beyaz peynir
kıyılmış maydanoz
1 yumurta akı

yapılışı

  • birinci yufkayı sürün.üzerine süt ve sıvıyağ karışımını bolca sürün.diğer iki yufkaya da aynı işlemi yapıp üstüste dizin.yufkaların karşılıklı kenarlarını  kapatarak kare şeklini verin.
  • içini hazırlayın.hazırladığınız içi kare şekline getirilen yufkalara paylaştırın.karşılıklı kenarları ortada birleştirerek zarf şeklini verin.daha sonra 12 parça oluşturacak şekilde kesin.önce zarfın birleşim yerinde bir 4 parçaya ayırın.daha sonra oluşan üçgenleri tekrar ortadan ikiye kesin.tekrar oluşan üçgenleri ikiye kesin.
  • bütün hepsine bu işlemleri uyguladıktan sonra derin dondurucuya kaldırıp en az 6-7 saat buzdolabında bekletin.derin dondurucan çıkarıp üzerine yumurta sarısı sürüp 170 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz.



3 yorum:

özlem dedi ki...

Ayşe yengenin ellerine sağlık. afiyet olsun. hayırlı cumalar.

Güloanne mutfakta dedi ki...

Ayşe yengenizin ellerine sizinde yüreğinize sağlık milföy hamuru gibi görünüyor kat kat eminim tadıda kat kat güzeldir

Güloanne mutfakta dedi ki...

canım gadgetten resim ekledim ama hangi linki ekleyeceğimi bilemedim kusura bakma ne olursun rahatsız ediyorum ama öğrenmek istiyorum

Yorum Gönder

wibiya widget

Related Posts with Thumbnails