22 Ekim 2010 Cuma

Karnıbahar Kızartması

kış aylarında vazgeçilmezim karnıbahar kızartması...yemeği filan değil kızartması harika oluyor.herkese güzel bir hafta sonu diliyorum.hayırlı cumalar..

malzemeler

1 kılo karnıbahar
3 yumurta
1 kaşık un
sıvıyağ
tuz

yapılışı

karnıbaharı küçük parçalara ayırıp tencerede kaynamış suyun içine karnıbaharı atınız.içine bir tutam tuz ilave ediniz.hafif haşlanınca çıkarın ve süzün.daha sonra kızgın yağda ayrı bir kapta karıştırılmış yumurta ve una karnıbaharlarımızı arkalı önlü batırıp kızgın yağın içine atınız.arkalı önlü kızarıncaya kadar pişiriniz.
NOT:piştikten sonra limon ya da yoğurt ile servis ediniz.afiyet olsun..



5 yorum:

özlem dedi ki...

ayy bizim evde zevkle yenilen bir kızartma çeşididir. ellerine sağlık. ben limon sosslu olarak servis yapıyorum. ellerine sağlık hayırlı cumalar.

Yeşim(lezzetedairnevarsa) dedi ki...

birde üzerine sarımsaklı yoğurt oldumu tadına doyulmaz :)

Sadece Yemek dedi ki...

Ellerine sağlık bizim evde sadece karnıbaharın kızarması yenir bende genelde kızartma yaparım.Yanınada sarımsaklı yoğurt ohhhh misler gibi.Şimdi sende görünce canım istedi:)))afiyet olsun arkadaşım...

GÜLOANNE dedi ki...

nefis görünüyor arkadaşım ellerinize sağlık
Bloga uğrayabilirmisiniz sevgiler

ayse dedi ki...

güzel olmuş şekerim.ellerine sağlık.efe ve nur

Yorum Gönder

wibiya widget

Related Posts with Thumbnails