8 Ekim 2010 Cuma

Evde Tavuk Döner

malzemeler

1 kemiksiz tavuk göğsü iri dilimle
1 kahve fincanı süt
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı kekik
2 yemek kaşığı zeytinyağı

yapılışı

tavuk göğsünü mutfak robotunda kıyma haline gelene kadar çekiyoruz.diğer malzemeleri de ekleyip şöyle bir karıştırınız.bir kalıbın içine naylon poşetimize (ben aliminyum folyo kullandım dondurucudan aldıktan sonra hafiften sıcak suyu dökünce anında çıkıyor) yayıp üzerine tavuk döneri yayın.etrafını kapatıp buzdolabında 1-2 saat daha sonra dondurucuda 1 gün boyunca donmasını için bekletiniz.
buzdolabından çıktıktan sonra incecik dilimliyoruz.kızgın tavada hafif yağ koyup tavuk dönerlerimizi arkalı önlü pişiriniz.yalnız tava çok iyi ısınmalı yoksa tavuklarımız yapışır.piştikten sonra yanına pilavla ya da lavaş arasında servis ediniz.afiyet olsun.

8 yorum:

Yeşim dedi ki...

uzun zamandır denemeyi düşündüğüm bir tarif :)
ellerine sağlık ,afiyetle...

Güloanne mutfakta dedi ki...

canım öncelikle yardımların için çok teşekkür ederim yüreğine sağlık.
Bu tarifte çok güzel benimde kayıtlarımda var ama ona sıra gelmedi daha paylaşımların için teşekkürler

huuuubakbi dedi ki...

ellerine sağlık cnm

özlem dedi ki...

ne zamandır yapmak istediğim bir tarif. ellerine sağlık. tarifini uygulayacağım.

aysemmutfakta dedi ki...

ellerinize sağlık çok pratik ve güzel anlatılmış bende çok severim..

sarımutfak-hande dedi ki...

nefis bir tabak
ellerine sağlık

mintinin dünyası dedi ki...

canım selamlar.mutlu bir hafta diliyorum.ben de yapıyorum bu lezzeti sık sık.şahane oluyor.ellerine sağlık.nefis yapmışsın

gülşah dedi ki...

donmuş haldemi pişiriliyor acaba tavuklar?

Yorum Gönder

wibiya widget

Related Posts with Thumbnails