4 Mayıs 2011 Çarşamba

Keşkek

malzemeler
2 su bardağı buğday
1 parça tavuk eti(ben yarım göğüs eti kullandım)
tuz
su
üzeri için:
salça
sıvıyağ

yapılışı
buğdayı akşamdan ıslatınız.ertesi gün iyice yıkayınız.düdüklü tencerenın altına buğdayı ve tuzu ekleyiniz.tavuğu da üzerine koyup üzerini 4 parmak kadar geçecek kadar su ilave edip kapağını kapatınız.ocağın en küçüğüne koyup kaynadıktan sonra yarımda 1.5 saat pişiriniz.piştikten sonra blendırla iyice ezin.aslına bakarsanız tahta kaşıkla ezilmesi gerek ama o yorucu olduğu için blendırla ezmek daha kolay oluyor.çok koyuysa üzerine sıcak su ilave ediniz.bir müddet daha pişirip tabağa servis ettikten sonra üzerine salçalı yağımızı gezdirip servis ediniz

2 yorum:

nanemaydonoz sofrasıGÜL dedi ki...

bir konyalı olarak keşkek süper görünüyor hayırlı cumalar,sizi izlemeye aldım

Nurcan'dan Tarifler dedi ki...

biz keşkeği babamın görev yaptığı amasya merzifonda öğrenmiştik halen yaparız

Yorum Gönder

wibiya widget

Related Posts with Thumbnails