11 Mayıs 2011 Çarşamba

İçli Köfte


Kaç  gündür aşırı şekilde canım içli köfte istiyordu.sonunda yaptım.güzelde oldu hani.ilk defa yapmama karşın sonuç başarılıydı.ben iki kişi olduğumuzdan ölçüleri yarı yarıya indirdim.isterseniz sizde öyle deneyebilirsiniz.Ama ben size yarı yarıya indirmeden haliyle yazacağım.
malzemeler
2 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı irmik
1 yemek kaşığı biber salça(benim yoktu normal salça kullandım)
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber
aldığı kadar un
iç harcı için:
2 adet kuru soğan
yarım kilo kıyma
1 yemek kaşığı margarin
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı isot
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

yapılışı
köftelik bulguru üzeri geçecek kadar sıcak su ilave ediniz.üzerini kapatıp şişmesi için bekletiniz.diğer bir tarafta iç harcımızı yapalım.kuru soğanları ince ince kıyıp margarinle tavada kavuralım.kıymamızı da ilave edip pişirelim.salçamızı ve baharatları da ekleyip bir iki defa karıştırdıktan sonra altını kapatınız.soğuduktan sonra doğranmış maydanozu ilave ediniz.donması için buzluğa kaldırınız.şişmin bulgura diğer malzemeleri de ekleyip sert bir kıvama gelene kadar un ilave ediniz.denemek için elinize ceviz büyüklüğünde parçalar alıp oyduğunuzda kırılmıyorsa tamam demektir.elinizi ıslatıp incecik olana kadar oyunuz.içine 1 yemek kaşığı iç harçtan alıp kapatınız.şekil veriniz.bol kızgın sıvıyağda kızartınız.afiyet olsun.


2 yorum:

TAZENANE dedi ki...

Çok güzel olmuş canım. Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Baccarat - the #1 sport-leading game in the world by Baccarat
With 바카라사이트 Baccarat players' 1xbet korean attention and attentiveness, the game allows the 바카라 사이트 player to play with confidence and try to win. · If your player doesn't get enough of your

Yorum Gönder

wibiya widget

Related Posts with Thumbnails