8 Haziran 2011 Çarşamba

Düdüklü Tencerede Kırma Taze Fasulye Yemeği


Annemin bir komşusundan alıp bana da tarif ettiği bi tarifi paylaşıyorum sizinle.Normalde ben tencerede yapardım ama düdüklü tencerede daha bir lezzetli oluyor.tadına doyamadım.Hele benim gibi taze fasulyeye bayılan bir kocanız varsa..1 kilodan yaptım ama kalmadı bile :) denedikten sonra siz de bana katılacaksınız.

malzemeler
1 kilo taze fasulye
3 adet domates
2 adet çarliston biber
2 adet kuru soğan
2 kaşık salça
1 çay bardağı su
sıvıyağ
tuz

yapılışı
öncelikle bir kilo taze fasulyeyı temizleyiniz.iyice yıkadıktan sonra fasulyeyı 3 e-4 e bölünüz.düdüklü tencereye sıvıyağı koyunuz.üzerine yemeklik doğranmış kuru soğan ve biberi kavurunuz.3 adet kabukları soyulmuş domatesi de ekledikten sonra fasulyeyle birlikte kavurunuz.fasulye hafif kendini bıraktıktan sonra üzerine tuzu ve suyunu ekleyip kapağını kapatınız.düdüklü fısırdadıktan sonra ocağın küçük olan bölmesi değil de bir büyüğünde 30 dakika kısık ateşte pişiriniz.afiyet olsun.


3 yorum:

Adsız dedi ki...

Bende hep düdüklüde yaparım.Hepsini çiğden koyuyorum bol domatesli ve hiç su eklemem harika oluyor.Ellerine sağlık,sevgiler(anneanneninemekleri.

mutfaktaki acemi dedi ki...

ellerinize sağlık.ben düdüklüde pişirmeyi hep istedim ancak zamanını ayarlayamazsam fasulyeler iyice erir diye korkuyordum. 30 dk diye belirtmiş olmanız iyi oldu. bir de böyle yapayım.

Adsız dedi ki...

30 dakika çok fazla düdüklü için herkes 10 dakika der ama en iyisi 15-20 dakika

Yorum Gönder

wibiya widget

Related Posts with Thumbnails