26 Nisan 2011 Salı

Hamayili Börek

bu böreği uzun bir süreden tadından vazgeçemiyorum.hem hafif hem de lezzeti mükemmel.çıtır çıtır oluşuyla milföyü aratmayan ve lezzetiyle hiç bir böreği aratmıyor.2.5 yufkadan bir tepsi doluyor.ve börek  pişer pişmez bitiyor :)gelelim yapılışına:
malzemeler
3 yufka
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
iç harcı içi:peynir ya da patates
üzeri için 1 yumurta sarısı 
yapılışı
yufkayı açıp üzerine süt ve sıvıyağlı karışımdan sürüyoruz.daha sonra kare şekline getiriyoruz
iç harcını koyuyoruz.

zarf şekline getiriyoruz

ortadan 4 e bölüyoruz daha sonra elde edilen üçgenlerden tekrar ortadan kesiyoruz


dondurucuda 5-6 saa bekletip daha sonra çıkartıp üzerine 1 yumurta sarısını sürüp 180 derece ısınmış fırında pişiriniz.

2 yorum:

olsada yesek suzan dedi ki...

pratik ve lezzetli olduğu belli ellerine sağlık...

!!! ♥ Hasretli Lezzetler ♥ !!! dedi ki...

citir citir cok lezziz görünüyor..ellerine saglik..sicacik sevgiler

Yorum Gönder

wibiya widget

Related Posts with Thumbnails