23 Şubat 2011 Çarşamba

Tarhana Çorbası


malzemeler
yöresel tarhana(yarmayla yapılan tarhana)
salça
sıvıyağ
pulbiber
tuz
su

yapılışı
yöresel tarhanaya su ekleyerek yumuşayıncaya kadar pişirin.daha sonra kızgın sıvıyağda pulbiber ve çok az olarak salça konulur.üzerine tarhana eklenir.afiyetle yenir..

6 yorum:

ツ ✁✂✄ Sezgi ✁✂✄ ツ dedi ki...

Kışın eşsiz çorbasındır benım için...Her daım :)

YELDA dedi ki...

kışın severek içtiğim çorbalardandır, hele birde acısıda yerindeyse ellerinize sağlık...

sarımutfak-hande dedi ki...

ohh görünce bile içim ısındı:)))
ellerine sağlık canım

GÜL'ÜN MUTFAĞI dedi ki...

Çorbaların en hası bence üstüne çorba tanımıyorum gerçi her yörenin farklı oluyor ama genelde içeriği aynı ellerinize sağlık içimizi ısıttınız sevgiler

Mimosa Café dedi ki...

çok severim bir de tarhana özel yapım ise tadına doyum olmaz kesinlikle. eline sağlık.

yelpazesu dedi ki...

BLOGUMDA TAVUK YEMEKLERİ ETKİNLİĞİ BAŞLAMIŞTIR.TARİFLERİNİ BEKLİYORUM ARKADAŞIM..

Yorum Gönder

wibiya widget

Related Posts with Thumbnails