malzemeler
300 gr tel kadayıf
1 çay bardağı şeker
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı fındık ya da ceviz
muhallebisi için:
1 kilo+1 su bardağı süt
4 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
7 yemek kaşığı şeker
1 paket kremşanti
50 gr margarin
yapılışı
- kdayıfları küçük parçalar halinde doğrayınız ya da mutfak makasıyla kesiniz.tencereye doğranmış kadayıfları koyunuz.üzerine sıvıyağ ve şekeri döküp kavurunuz.rengi koyulaşana kadar kavurunuz.
- diğer bir tarafta muhallebisini yapalım.tencereye un,şeker,nişasta koyunuz.üzerine yavaş yavaş sütü gezdiriniz.ocağın altını yakınız.sürekli karıştırarak pişiriniz.kaynadıktan sonra 3-4 dakika daha pişirinip altını kapatınız.içine 50 gr margarini atınız.eriyene kadar karıştırınız.
- muhallebiyi 5 dakika mikserle çırpınız.içine 1 su bardağı sütü de ekleyip bir müddet daha çırpınız.toz kremşantıyı de ekledikten sonra 4 dakıka daha çırpıp kapatınız.
- dikdörtgen borcamı sudan geçirip altına tel kadayıfın yarısını döşeyiniz.üzerine muhallebiyi dökünüz.tatlıyı dolaba kaldırın.biraz soğuduktan sonra kalan muhallebiyi de üzerine döşeyiniz.en üste de fındığını serpin.dilimleyip servis ediniz.
6 yorum:
Çok güzel görünüyor ellerine sağlık,başlıkta bir hatamı var,muhallebili kadayıfmı olacaktı acaba ,sevgiler(anneanneninemekleri
haklısınız :) değiştirdim başlığı teşekkürler
Ellerine sağlık canım nefis görünüyor.Sevgiler...
Çok severek yediğim tatlılardan biridir.
Nefiss görünüyor.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
bende çok severim..ellerinize sağlık nurcan hn..en yakın zamanda bende deneyip yeni blogumda paylaşıcam..misafirm olun
Yorum Gönder