malzemeler
2 su bardağı mercimek
1 su bardağı ince bulgur
1 adet kuru soğan
taze soğan(benım yoktu kullanmadım)
sıvıyağ
salça
maydanoz
baharat(pulbiber,kırmızı biber,nane,fesleğen,karabiber)
tuz
limon
yapılışı
2 su bardağı mercimeği üzeri geçecek kadar su ekleyip pişiriniz.suyunu çektikten sonra içine ince bulguru atıp ocağın altını kapatınız.tencerenin kapağını kapatınız.ayrı bir yerde kuru soğanı ince ince doğrayıp sıvıyağda kavurunuz.salça ve baharatları da ekleyip altını kapatınız.ince bulgur da yumuşamışsa eğer salçalı harcı da içine dökünüz.1 adet limonu da sıkınız.soğuduktan sonra ince ince doğranmış maydanozu da ilave edip iyice yoğurunuz.yoğrulan köfteyi şekildeki gibi sıkınız.
afiyet olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder