1 Haziran 2011 Çarşamba

Ağlayan Pasta

malzemeler
4 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
4 yemek kaşığı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
3 yemek kaşığı kakao
üzeri için:
1.5 su bardağı süt(piştikten sonra kekin üzerine)
1 paket kremşanti
1 su bardağı süt(kremşantinin hazırlanmasında)
1 paket hazır çikolata sosu
yapılışı
  • şeker ile yumurtayı mikserle çırpınız.iyice beyazladıktan sonra üzerine un,kabartma tozu,kakao ve vanilyayı ekleyiniz.biraz daha çırptıktan sonra üzerine sütü de ekleyiniz.bir kere daha çırpınız.yağlanmış tepsiye kek harcımızı dökelim.ısınmış fırında 180 derecede pişiriniz.
  • diğer bi taraftan kremşantimizi 1 su bardağı süt ile çırptıktan sonra buzlukta bir süre bekletiniz.
  • çikolata sosunu da tarife göre pişiriniz.
  • kek pişip hafif ılıkdıktan sonra üzerine 1.5 su bardağı süt gezdiriniz.daha sonra süt biraz kekin içine çekince kremşantiyi üzerine yayınız.
  • daha sonra ılıyan çikolata sosunu da döküp buzdolabında 3-4 saat dinlendiriniz.
Afiyet Olsun!






3 yorum:

tatlilar gülcandan dedi ki...

ellerine emeklerine saglik nefis olur bir fincan kahvenin yaninda .

aysemmutfakta dedi ki...

öncelikle ellerine sağlık harika gözüküyor.boyayı sormuşsun rahat rahat yeter benimde saçlarım uzun .yalnız loreal kullanıyordum ben bunda renk daha koyu düştü ama hoşuma gitti çok canlı ve parlak gözüküyor.denedim biliyorumda resimleri koyunca bakarsın sevgilerimle...

eylemin mutfagı dedi ki...

denemek istedigim tarifler arasındadır benimde.ellerine saglık.

Yorum Gönder

wibiya widget

Related Posts with Thumbnails