malzemeler
- 2 yumurta
- yarım su bardağı sıvıyağ
- yarım su bardağı yoğurt
- 1.5 su bardağı un
- yarım paket kabartma tozu
- 1 kaşık nişasta
- 1 kaşık irmik
şerbeti için:
- 2 su bardağı şeker
- 1.5 su bardağı su
- bir iki damla limon suyu
hazırlanışı
şerbeti önceden yapıp soğuması için bir kenarda bekletiniz.diğer hamur malzemelerini karıştırınız.hamurdan parçalar alıp tulumba tatlısı kalıbına koyup tencerede az ılımış sıvıyağın içine küçük parçalar halinde sıkıyoruz.kızartırken altını çok açmadan kızartınız.sonra da soğuyan şerbetin içine atıp biraz bekletip çıkartıyoruz.işlemi böyle devam ediniz.afiyet olsun.
4 yorum:
deneyeceğim
ellerine sağlık
mutlu haftalar
Nurcancım dışarıda satılan tulumbalarda ağır bir koku oluyor bu yüzden pek tercih etmiyorum .
senin tarifinle deneyeceğim mutlaka :)
sevgilerimle...
bu tarifi de yengem yapmış o yapmışsa güzel olmuştur.denemenizi tavsiye ederim.sevgiler..
görüntüsü mükemmel. gecenin bi vakti canım çekti valla.. en kısa zaman da denemem lazım..
Yorum Gönder