8 Kasım 2010 Pazartesi

Kıbrıs Tatlısı

kaç gündür tarif ekleyemiyordum izinden yeni gelince anca işlerim bitti.bundan sonra yine yazmaya başlıyacağım inşaallah.bu tarif yine ayşe yengemden ellerine sağlık .görüntüsü olduğu kadar tadı da eminim güzeldir.uzakta olsakta görüntüsü beni doyurmaya yetti.normalde bu tarif kremayla yapılıyor.ama ben size yine de yazayım belki öyle denemek isteyen olur.
malzemeler

4 yumurta
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı şeker
1 su bardağı fındık ve hindistan cevizi karışımı
1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya

şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
birkaç damla limon suyu

kreması için:
1 litre süt
4 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
soğuduktan sonra içine toz kremşantıyı ekleyip çırpınız.
hazırlanışı

  • ilk önce şerbeti yapınız ve soğutunuz.sonra hamur malzemesine geçelim.bir kapta yumurta,şeker ve vanilyalar güzelce çırpılır.diğer malzemeleri de ekleyip bir iki karıştırdıktan sonra yağlanmış fırın tepsisine dökülüp 150 derecede pişirilir.iyice kızarana kadar pişirin.
  • tatlının ik sıcaklığı hafif çıktıktan sonra şerbeti döküp soğumaya bırakınız.afiyet olsun



0 yorum:

Yorum Gönder

wibiya widget

Related Posts with Thumbnails