malzemeler
- 5 yufka
- 1 su bardağı süt
- yarım su bardağı sıvıyağ
- 3 yumurta(2 si içine 1 i üzerine)
- çörekotu
- susam
harcı için:
- patates
- soğan
- salça
- baharat
yapılışı:
önce harcı için patatesleri haşlayın.çatalla ezin.daha sonra soğanları yemeklik doğrayıp tavada az bir sıvıyağla kavurun.üzerine salça ve patatesleri ekleyip şöyle bir kavurduktan sonra baharatları da atıp ocağın altını kapatın.yufkayı açın.süt-sıvıyağ ve yumurta karışımını içine kaşıkla gezdirip harcını koyup rulo şeklinde sarınız.bıçakla 3 e kesiniz.tepsiye yerleştiriniz.bütün yufkalara aynı işlemi uyguladıktan sonra sütlü karışımın içine 1 yumurta daha kırıp kalan karışımı üzerine gezdiriniz.üzerine çörekotu ve susam serpiniz.180 derece fırında üzerine kızarana kadar pişiriniz.afiyet olsun.
2 yorum:
bayılırım acılı acılı offf süper olur
ellerine sağlık
olsada yesem şimdi.
elinize sağlık, sevgiler
Yorum Gönder