malzemeler
2 adet patates
3 adet patlıcan
2 adet tavuk but
1 adet soğan
1 adet domates
sıvıyağ
salça
ılık su
tuz
karabiber
yapılışı
tavuk butlarını kuşbaşı doğrayınız.tencerenin en altına sıvıyağı koyup doğranmış butları koyunuz.üzerine küp küp doğranmış patatesleri koyunuz.daha sonra ince ince doğranmış kuru soğanı koyunuz.üzerine küp küp doğranmış patlıcanları en üste de domatesleri ilave edip salça,az bir miktar su,tuz ve karabiberini ilave edip kısık ateşte pişiriniz.ben tencerenin kapağına aliminyum folyo kapattım çok daha lezzetli pişiyor.yemek pişerken sakın kaşık vurmayınız.suyunu mümkün olduğunca az koyun çünkü yemek sulandığı için suyu fazla geliyor.afiyet olsun.
3 yorum:
ellerine sağlık türlü yede herşey yakışır beyazet seven biri olarak 10 numarasın diyorum banada beklerim SELAMETLE...
Canım ellerine sağlık türlünün her türlüsünü severim sevgiler.
ellerine sağlık birde yanında pilav nefis nefis.
Yorum Gönder