malzemeler
2 yumurta
tuz
2 fincan su
aldığı kadar un
içi için:
kıyma
1 adet kuru soğan
karabiber,tuz
yapılışı
önce hamurumuzu yoğuralım.yumurtaları kırıp tuzu ve suyu ilave ettikten sonra aldığı kadar un ile bir güzel yoğuruyoruz.hamurumuz ele yapışmayacak sert kıvama gelene kadar yoğurun.burda bir püf noktası var tuzu kesinlikle az atmayın yoksa hamurumuz akar ve istenilen kıvama gelmez.daha sonra üzerini örtüp yarım saat dinlendirin.gelelim harcımıza soğanımızı rondoda çekip kıymayla karıştırın.karabiber ve tuzu da ilave ettikten sonra harcımız hazır demektir.hamurumuzu iki beze yapıp ilk bezeyi merdane yardımıyla incecik olana kadar açın.daha sonra küçük kareler bölüp kıymamızı koyup bükünüz.hepsini böyle bitirip tenceremizde kaynamış olan suya atın mantılarımız yukarıya çıkınca pişmiş demektir.suya bir miktar yağ ve tuz atmayı unutmayınız.afiyet olsun..
1 yorum:
bide reyhan koyun iç harcına mükemmelin ötesi
Yorum Gönder