malzemeler
2 su bardağı buğday
1 parça tavuk eti(ben yarım göğüs eti kullandım)
tuz
su
üzeri için:
salça
sıvıyağ
yapılışı
buğdayı akşamdan ıslatınız.ertesi gün iyice yıkayınız.düdüklü tencerenın altına buğdayı ve tuzu ekleyiniz.tavuğu da üzerine koyup üzerini 4 parmak kadar geçecek kadar su ilave edip kapağını kapatınız.ocağın en küçüğüne koyup kaynadıktan sonra yarımda 1.5 saat pişiriniz.piştikten sonra blendırla iyice ezin.aslına bakarsanız tahta kaşıkla ezilmesi gerek ama o yorucu olduğu için blendırla ezmek daha kolay oluyor.çok koyuysa üzerine sıcak su ilave ediniz.bir müddet daha pişirip tabağa servis ettikten sonra üzerine salçalı yağımızı gezdirip servis ediniz
2 yorum:
bir konyalı olarak keşkek süper görünüyor hayırlı cumalar,sizi izlemeye aldım
biz keşkeği babamın görev yaptığı amasya merzifonda öğrenmiştik halen yaparız
Yorum Gönder