bu böreği uzun bir süreden tadından vazgeçemiyorum.hem hafif hem de lezzeti mükemmel.çıtır çıtır oluşuyla milföyü aratmayan ve lezzetiyle hiç bir böreği aratmıyor.2.5 yufkadan bir tepsi doluyor.ve börek pişer pişmez bitiyor :)gelelim yapılışına:
malzemeler
3 yufka
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
iç harcı içi:peynir ya da patates
üzeri için 1 yumurta sarısı
yapılışı
yufkayı açıp üzerine süt ve sıvıyağlı karışımdan sürüyoruz.daha sonra kare şekline getiriyoruz
iç harcını koyuyoruz.
zarf şekline getiriyoruz
ortadan 4 e bölüyoruz daha sonra elde edilen üçgenlerden tekrar ortadan kesiyoruz
dondurucuda 5-6 saa bekletip daha sonra çıkartıp üzerine 1 yumurta sarısını sürüp 180 derece ısınmış fırında pişiriniz.
2 yorum:
pratik ve lezzetli olduğu belli ellerine sağlık...
citir citir cok lezziz görünüyor..ellerine saglik..sicacik sevgiler
Yorum Gönder