kış aylarında vazgeçilmezim karnıbahar kızartması...yemeği filan değil kızartması harika oluyor.herkese güzel bir hafta sonu diliyorum.hayırlı cumalar..
malzemeler
1 kılo karnıbahar
3 yumurta
1 kaşık un
sıvıyağ
tuz
yapılışı
karnıbaharı küçük parçalara ayırıp tencerede kaynamış suyun içine karnıbaharı atınız.içine bir tutam tuz ilave ediniz.hafif haşlanınca çıkarın ve süzün.daha sonra kızgın yağda ayrı bir kapta karıştırılmış yumurta ve una karnıbaharlarımızı arkalı önlü batırıp kızgın yağın içine atınız.arkalı önlü kızarıncaya kadar pişiriniz.
NOT:piştikten sonra limon ya da yoğurt ile servis ediniz.afiyet olsun..
5 yorum:
ayy bizim evde zevkle yenilen bir kızartma çeşididir. ellerine sağlık. ben limon sosslu olarak servis yapıyorum. ellerine sağlık hayırlı cumalar.
birde üzerine sarımsaklı yoğurt oldumu tadına doyulmaz :)
Ellerine sağlık bizim evde sadece karnıbaharın kızarması yenir bende genelde kızartma yaparım.Yanınada sarımsaklı yoğurt ohhhh misler gibi.Şimdi sende görünce canım istedi:)))afiyet olsun arkadaşım...
nefis görünüyor arkadaşım ellerinize sağlık
Bloga uğrayabilirmisiniz sevgiler
güzel olmuş şekerim.ellerine sağlık.efe ve nur
Yorum Gönder