24 Ekim 2010 Pazar

Pırasalı Börek ve Yoğurtlu Börek



malzemeler
hamuru için:
1 paket yaş maya
aldığı kadar un
tuz
ılık su

içi için:
1 kilo pırasa
maydanoz
100 gr kıyma
salça
tuz
pulbiber
sıvıyağ

yapılışı

hamurunu güzelce yoğurun.mayalanması için 20 dk bekletin.daha sonra içini hazır edelim.pırasayı ince ince doğrayın.yıkayın, süzün.daha sonra kıymayı sıvıyağla kavurun.salçayı da ilave edin.ocaktan indirin.pırasayla birlikte karıştırın.pulbiber ve tuzu da ilave edin.harcımız hazır olmuş demektir.
daha sonra hamurlarımızı küçük bezeler yapıp oklavayla yuvarlak açın.iç harcından bir miktar koyup etrafını kapatın.kızgın tavada arkalı önlü pişirin.

yoğurtlu börek için ise:
hamur yine aynı iç harcına ise bir kapta yoğurt,yumurta sarısı,pulbiber,karabiber,nane,toz kırmızı biber,tuz ve azıcık sıvıyağla karıştırın.harcımız hazır hamuru bezeler yapıp yuvarlak açın.önce tavada az bişey pişirerek(beyaz olacak) indirin.iç harcını koyup kenarlarını kapatıp tekrar kızgın tavada kızartın.umarım anlatabilmişimdir.




0 yorum:

Yorum Gönder

wibiya widget

Related Posts with Thumbnails