malzemeler
yöresel tarhana(yarmayla yapılan tarhana)
salça
sıvıyağ
pulbiber
tuz
su
yapılışı
yöresel tarhanaya su ekleyerek yumuşayıncaya kadar pişirin.daha sonra kızgın sıvıyağda pulbiber ve çok az olarak salça konulur.üzerine tarhana eklenir.afiyetle yenir..
6 yorum:
Kışın eşsiz çorbasındır benım için...Her daım :)
kışın severek içtiğim çorbalardandır, hele birde acısıda yerindeyse ellerinize sağlık...
ohh görünce bile içim ısındı:)))
ellerine sağlık canım
Çorbaların en hası bence üstüne çorba tanımıyorum gerçi her yörenin farklı oluyor ama genelde içeriği aynı ellerinize sağlık içimizi ısıttınız sevgiler
çok severim bir de tarhana özel yapım ise tadına doyum olmaz kesinlikle. eline sağlık.
BLOGUMDA TAVUK YEMEKLERİ ETKİNLİĞİ BAŞLAMIŞTIR.TARİFLERİNİ BEKLİYORUM ARKADAŞIM..
Yorum Gönder