malzemeler
300 gr tel kadayıf
1 çay bardağı şeker
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı fındık ya da ceviz
muhallebisi için:
1 kilo+1 su bardağı süt
4 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
7 yemek kaşığı şeker
1 paket kremşanti
50 gr margarin
yapılışı
- kdayıfları küçük parçalar halinde doğrayınız ya da mutfak makasıyla kesiniz.tencereye doğranmış kadayıfları koyunuz.üzerine sıvıyağ ve şekeri döküp kavurunuz.rengi koyulaşana kadar kavurunuz.
- diğer bir tarafta muhallebisini yapalım.tencereye un,şeker,nişasta koyunuz.üzerine yavaş yavaş sütü gezdiriniz.ocağın altını yakınız.sürekli karıştırarak pişiriniz.kaynadıktan sonra 3-4 dakika daha pişirinip altını kapatınız.içine 50 gr margarini atınız.eriyene kadar karıştırınız.
- muhallebiyi 5 dakika mikserle çırpınız.içine 1 su bardağı sütü de ekleyip bir müddet daha çırpınız.toz kremşantıyı de ekledikten sonra 4 dakıka daha çırpıp kapatınız.
- dikdörtgen borcamı sudan geçirip altına tel kadayıfın yarısını döşeyiniz.üzerine muhallebiyi dökünüz.tatlıyı dolaba kaldırın.biraz soğuduktan sonra kalan muhallebiyi de üzerine döşeyiniz.en üste de fındığını serpin.dilimleyip servis ediniz.