30 Mayıs 2011 Pazartesi

Patatesli Mantı

arkadaşla 2 saatte yaptığımız mantıyı 2  dakika da yedik :)) buyrun tarife:
malzemeler
hamuru için:
1 yumurta
tuz
un
su
içi için:
4 tane haşlanmıiş patates
1 tane kuru soğan
salça(domates ve biber salçası)
nane,pulbiber,karabiber,tuz
maydanoz
yapılışı
hamurun ortasını açıp yumurtayı kırınız.tuzu ilave ediniz.alabildiğince suyla sert bir hamur yoğurunuz.bezelere ayırınız.dinlendiriniz.iç harcını hazırlayalım.kuru soğanı sıvıyağda kavurunuz.üzerine salça ve baharatları ekleyiniz.patatesleri rendeleyip tencereye ilave ediniz.az bir miktar kavurup altını kapatınız.soğuduktan sonra doğranmış maydanozu ilave ediniz.hamuruna devam edelim.1 tane beze alıp merdaneyle çok ince olmayacak şekilde açınız.kare kare kesiniz.hazırladığımız iç harçtan bir miktar yerleştiriniz.aşağıda eklediğim fotoğraf gibi bükünüz.eğer beceremezseniz bohça ya da üçgen şeklinde sıkınız.bütün bezeleri böyle devam ettikten sonra bir tencereye su koyunuz.az bir miktar da tuz ilave ediniz.kaynadıktan sonra mantıları suyun içine atınız.piştikten sonra ayrı bir yerde sos hazırlayalım.sos için: bir tavaya sıvıyağ,salça, az bir miktar margarin,biraz karabiber ilave ediniz.az bir miktarda mantının suyundan ilave ediniz.kaynadıktan sonra mantıya ilave ediniz.altını kapatın mantının.mantının üzerine sarımsaklı yoğurt ilave ediniz.üzerine de sıvıyağda ve tereyağda sumak kavurup üzerine gezdiriniz.üzerine nane süslemeyi de unutmayınız.not:mantının suyunu fazla koymayınız.süzülmediği için fazla sulu olur.



0 yorum:

Yorum Gönder

wibiya widget

Related Posts with Thumbnails