29 Aralık 2010 Çarşamba

Kokostar Kurabiye


malzemeler
  • 2 yumurta(birinin akını ayırıyoruz)
  • 1 paket margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • aldığı kadar un
iç malzemesi için:
1 su bardağı hindistan cevizi
yarım su bardağı pudra şekeri
ayırdığımız yumurta akı

yapılışı

kurabiye malzemelerini yoğurup ceviz büyüklüğünde parça alıp  oyarak iç malzemeden bir kaşık alıp içine koyup yuvarlayınız.180 derecede fırında pişiriniz.

Çıtır Patates Kızartması

bu tarifi bir çok arkadaşımız denemişti bana da denemek bugune nasip oldu.tadı damağımda kalan bir lezzetti.herkese tavsiye ederim.sarımsaklı yoğurtla cidden mükemmel oluyor.

malzemeler

patates
sıvıyağ
yoğurt
sarımsak
tuz

yapılışı

patatesleri soyup rendenin iri tarafıyla rendeleyiniz.3-4 kere suda nişastası gidene kadar yıkayınız.üzerine su koyup 20 dakika tuzlu suda bekletiniz.süzdürünüz.tavada sıvıyağı kızdırınız.patatesleri hafif kızarana kadar pişiriniz.üzerine sarımsaklı yoğurdu döküp servis ediniz.

24 Aralık 2010 Cuma

Fırında Sebzeli Tavuk

piştikten sonra resimleyemedim malum çok acıkmıştım hemen yedim :) 2 gundur ayrı bir sevincim var hamile olduğumu öğrendim artık yediklerime daha bir dikkat eder oldum.öyle heyecanlıyım ki.allahım sağ salim kucağıma almak nasip etsin.allah herkese bu mutluluğu tattırmak nasip etsin.
malzemeler

6-7 adet tavuk but
1 adet kuru soğan
yarım su bardağı bezelye
2 adet patates
1 adet havuç
salça
sıvıyağ
baharat

yapılışı
fırın tepsisini yağlayınız.butları yerleştiriniz.aralarına kuru soğanları enlemesine bölüp yerleştiriniz.patatesleri de elma biçiminde kesip koyunuz.havuçları da doğrayınız.bezelyelerı aralara serpiştiriniz.üzerine baharat,sıvıyağ,su ve baharatlarla hazırlanmış karışımı dökünüz.fırında 250 derecede pişiriniz.

20 Aralık 2010 Pazartesi

Fırında Köfteli Güveç

Bu tarif ailemden geldi.onlar yapıp resimleyip göndermişler.bu tarifte sanırım babamın parmağı var :)
malzemeler
  • patates
  • kıyma
  • domates
  • soğan
  • biber
  • salça
  • baharat
yapılışı
köfteyi bildiğimiz şekildeki gibi yoğuyoruz.patatesleri küp küp doğrayıp kızartınız.soğanı ve köfteyi de kızartıınız.güvecin içine köfte,soğan,patates,biber ve domatesi ekleyip üzerine salçalı su ilave edip 250 derece fırında pişiriniz.ayrıca içine sarımsak da ilave ederseniz tadı daha da lezzetli olacaktır.

16 Aralık 2010 Perşembe

Havuçlu Tarator


malzemeler

4 tane havuç
sıvıyağ
yoğurt
mayonez
tuz
sarımsak

yapılışı

havuçları rendeleyiniz.tavada az sıvıyağla hafifçe soteleyiniz.soğutunuz.ayrı bir kapta mayonez,yoğurt,sarımsak,tuz karıştırılır.havuçlar soğuduktan sonra içine ilave edilir.servis edilir.afiyet olsun.

14 Aralık 2010 Salı

Minik Köstebek Pastalar


Bu tarifi ne zamandır denemek istiyordum minik minik ve de kremalı olunca artık dedim denemeliyim.gerçekten puf puf ve tadı yerınde olunca herkesten tam puan aldım.eşim çok fazla pasta,tatlı sevmezdi ama o bile hayır diyemedi.yaparken de bir yandan Konya'da okuyan kardeşim aklıma geldi.o şimdi nasıl da severdi.Yavaş ye dememize rağmen kocaman ağzına atıverirdi :) canım kardeşimi özledim yaa.gelelim malzemelerine:

malzemeler
hamuru için:

3 yumurta
2 kahve fincanı tozşeker
1 kahve fincanı su
3 kahve fincanı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
biraz limon kabuğu rendesi

kreması için:

3 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un(tepeleme olacak.ya da 2 kaşık un
ile 1 kaşık buğday nişastası koyabilirsiniz)
5 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı margarin
hindistan cevizi
1 adet muz

yapılışı
  1. yumurta ile şekeri güzelce mikserle çırpınız(yaklaşık 10 dakika)
  2. suyunu ekleyip hafifçe karıştırın.
  3. limon kabuğu rendesini de ilave ediniz.
  4. un,vanilya,kabartma tozunu da ekleyiniz.
  5. hafifçe mikseri çalıştırmadan karıştırınız.
  6. yağlanmış tepsiye dökünüz.(mini fırın tepsisine)
  7. 150 derecede pişiriniz.fazla kızarmadan alınız.
  8. krema malzemelerine gelirsek; vanilya ,margarin,hindistan cevizi ve muz hariç diğer malzemeleri pişiriniz.
  9. krema soğuyunca margarin,hindistan cevizi,muz(küçük küçük doğrayıp) ve vanilyayı ekleyiniz.
  10. mikserle 3-4 dakika çırpınız.
  11. daha sonra keki çay bardağı ağzıyla resimde görüldüğü gibi çıkarınız.
  12. kalan kek parçalarını rondodan geçiriniz.
  13. kremayı keke sürüp toz kek parçalarının içine atınız.yuvarlayarak şekil veriniz.kalan kekler için aynı işlemi uygulayınız.
  14. bir gece buzdolabında bekletiniz.afiyet olsun.
NOT: krema olarak paket içinde satılan kremole ler var onlarla daha pratik olur gibime geliyor.isterseniz öyle de deneyebilirsiniz.




10 Aralık 2010 Cuma

Lahana Dolması


malzemeler
  • lahana
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 su bardağı pirinç
  • salça
  • baharat
  • sıvıyağ
  • tuz
yapılışı
lahanayı ayırıp tencereye su ve bir miktar tuz koyunuz.kaynayınca azar azar lahanaları ilave edip yumuşaması için bir müddet bekleyiniz.yumuşadıktan sonra soğutup dolma içini hazırlayıp sarma sarar gibi sarınız.tencereye diziniz.bir miktar su,salça ve sıvıyağ ilave ediniz.kısık ateşte pişmeye bırakınız.afiyet olsun.

8 Aralık 2010 Çarşamba

mayonez YAPTIM!!


Defalarca mayonez yapmama rağmen bir türlü başarıya ulaşamamıştım.Sonunda yapmayı başardım.üstelik 10 dakika gibi kısa bir sürede.tarif çok basit harfiyen yerine getirirseniz yapamayacağınız birşey yok.üstelik tadı hazırları aratmıyor.yalnız tek farkı çok fazla uzun ömürlü olmuyor.nedeni ise katkı maddesi kullanmadığımız için.burada ayrıca diğer önemli husus ise yapacağımız kap kesinlikle cam kavanoz,kase vs bir kap olmalı.dolapta muhafaza için de kavanozda saklamak yeterli.gelelim tarife:

malzemeler
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1.5 su bardağı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
yapılışı
  • cam kavanoza yumurta sarılarını ayırıp koyunuz.ardında limon suyu ve tuzu ekleyip mikserle önce düşük sonra hızlı devirde çalıştırınız.
  • bir müddet çırptıktan sonra kavanozun içine damla damla sıvıyağını ekleyiniz.minimum seviyede dökmeniz gerek.
  • eğer mayoneziniz yavaş yavaş katılaşmaya ve beyazlamaya başlamışsa tutmuş demektir.eğer katılaşmaya başlamışsa sıvıyağı dökerken miktarını biraz arttırabilirsiniz.
  • sıvıyağın hepsini döktükten sonra bir müddet daha çalıştırıp kapatınız.cam kavanozun ağzını kapatıp dolapta muhafaza ediniz.afiyet olsun.

Pembe Sultan


malzemeler
  • kırmızı lahana
  • yoğurt
  • mayonez
  • tuz
  • sarımsak

yapılışı
lahanayı temizleyip rondodan geçiriniz.ayrı bir kapta yoğurt,mayonez,lahana,ezilmiş sarımsak ve tuz ile birlikte karıştırıp servis ediniz.afiyet olsun.


6 Aralık 2010 Pazartesi

Ayva Kompostosu


malzemeler
  • 4 adet ayva
  • 2 kılo su(10 su bardağı)
  • 1.5 bardak şeker
yapılışı
  • Bir tencereye suyu koyun.
  • ayvaların kabuklarını soyun.ve ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkarın.küçük küçük doğrayarak tencereye ilave edin
  • kaynamaya bırakın.ayvalar yumuşadıktan sonra içine şekerimizi ilave edelim.10-15 dakika daha pişiriniz.
  • ocağın altını kapatın.soğuyunca servis ediniz.afiyet olsun.


wibiya widget

Related Posts with Thumbnails