29 Kasım 2010 Pazartesi

Et Sote

kurban etiyle yaptığım yemekleri bir türlü ekleme fırsatım olmamıştı.malum fotoğraf çekmeye fırsatım olmuyor.deli gibi etsever olunca :)

malzemeler
  • kuşbaşı et
  • 1 adet soğan
  • 2 a det domates
  • 3 adet yeşil biber
  • sıvıyağ
  • tuz
yapılışı
etleri bir tencereye koyun.üzerine az bir sıvıyağ gezdirip.hafif ateşte suyunu salıp çekene kadar kavurun.suyunu hafif hafif çekmeye başlayınca soğan ve biberlerimiz yemeklik doğrayıp içine atınız.biber ve soğan piştikten sonra domatesi de ekleyin.domates çabuk ezileceğinden fazla pişirmeyiniz.üzerine tuzunu atıp.kapatınız.servis ediniz.
yanına da pirinç pilavı oldu mu tamamdır :) eğer sacda yaparsanız daha güzel oluyor hem yumuşak hem de lezzetli oluyor.




25 Kasım 2010 Perşembe

İngiliz Keki


malzemeler
  • 2 adet yumurta
  • 4 kahve fincanı şeker
  • 3 kahve fincanı süt
  • 2 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • aldığı kadar un
sosu için:
2.5 su bardağı süt
5 çorba kaşığı şeker
5 çorba kaşığı kakao

yapılışı
şeker ile yumurta çırpılır.süt,sıvıyağ eklenir.un,vanilya,limon suyu ve kabartma tozu da eklenip hafifçe çırpılır.
yağlanmış kare borcama dökülüp 170 derece ısıtılmış fırında pişiriniz.
gelelim sosuna.sos malzemelerini bir kapta karıştırınız.pişirilmeyecek.soğuk bir sos olacak.kek piştikten sonra soğumaya bırakınız.soğuduktan sonra karelere bölünüz.bölünen kareleri tekrar ortadan kesip üçgen elde ediniz.kesilen üçgenler sosa bulanıp bir müddet bekletiniz.daha sonra hindistan cevizine bulayıp servis ediniz.afiyet olsun.

Patatesli Kol Böreği


malzemeler
  • 5 yufka
  • 1 su bardağı süt
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • 3 yumurta(2 si içine 1 i üzerine)
  • çörekotu
  • susam
harcı için:
  • patates
  • soğan
  • salça
  • baharat

yapılışı:

önce harcı için patatesleri haşlayın.çatalla ezin.daha sonra soğanları yemeklik doğrayıp tavada az bir sıvıyağla kavurun.üzerine salça ve patatesleri ekleyip şöyle bir kavurduktan sonra baharatları da atıp ocağın altını kapatın.yufkayı açın.süt-sıvıyağ ve yumurta karışımını içine kaşıkla gezdirip harcını koyup rulo şeklinde sarınız.bıçakla 3 e kesiniz.tepsiye yerleştiriniz.bütün yufkalara aynı işlemi uyguladıktan sonra sütlü karışımın içine 1 yumurta daha kırıp kalan karışımı üzerine gezdiriniz.üzerine çörekotu ve susam serpiniz.180 derece fırında üzerine kızarana kadar pişiriniz.afiyet olsun.

20 Kasım 2010 Cumartesi

Dönderme


bu tarifi mintinin mutfağı arkadaşımda görmüştüm.evde de köy yufkası vardı bir deneyim dedim.gerçekten dediği kadar lezzetli olmuş.

malzemeler
  • 1 adet köy yufka
  • 1 adet yumurta
  • peynir
  • sıvıyağ
yapılışı

ıslatılmış köy yufkasını açınız.içine 1 yumurtayı kırınız.peyniri de ilave ediniz.kenarlarını kapatarak kare şeklini veriniz.yağlanmış ve ısınmış tavada arkalı önlü kızartınız.afiyet olsun...içine istediğiniz harcı koyabilirsiniz.seçim sizin....afiyet olsun.

17 Kasım 2010 Çarşamba

Parmak Tatlısı


malzemeler
  • 3 yumurta( 2 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 paket margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un(ben 3 su bardağı un kullandım)
şerbeti için:
5 su bardağı su
5 su bardağı şeker
birkaç damla limon suyu

yapılışı

hamur için gerekli malzemeyi yoğurunuz.hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekli verdikten sonra yumurta sarısını sürüp çatalla çizik atın. yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziniz.175 derecede 30 dakika civarında pişiriniz.çıktıktan sonra sıcak olan şerbete atınız.burdaki püf noktası hem tatlı hem de serbetimiz sıcak olacak.1 saat kadar tatlılarınız şerbette bekledikten sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun.


9 Kasım 2010 Salı

Beze Yapımı


malzemeler
  • 3 yumurta akı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çimdik tuz

hazırlanışı

bir tencereye yumurta aklarını ayırıp toz şekeri ve tuzu da ilave ediniz.ocağın altını açıp en kısık ayarına getiriniz.mikserle önce düşük devirde daha sonra yükselterek çırpınız.mikseri kaldırdığınızda eğer akmıyorsa işlem tamamdır.daha sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıkma torbasına aldığınız kremayı güzelce sıkınız.(ben sıkma torbamı kaybetmişim o yüzden kaşıkla falan düzeltip yaptım.torbayla daha güzel ve şekilli oluyor) daha sonra 120-130 derece fırında 30-40 dk pişiriniz.fırın soğuyana kadar fırından çıkarmayınız.afiyet olsun.

8 Kasım 2010 Pazartesi

Basit Tulumba Tatlısı


malzemeler

  • 2 yumurta
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • yarım su bardağı yoğurt
  • 1.5 su bardağı un
  • yarım paket kabartma tozu
  • 1 kaşık nişasta
  • 1 kaşık irmik
şerbeti için:
  • 2 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı su
  • bir iki damla limon suyu
hazırlanışı

şerbeti önceden yapıp soğuması için bir kenarda bekletiniz.diğer hamur malzemelerini karıştırınız.hamurdan parçalar alıp tulumba tatlısı kalıbına koyup tencerede az ılımış sıvıyağın içine küçük parçalar halinde sıkıyoruz.kızartırken altını çok açmadan kızartınız.sonra da soğuyan şerbetin içine atıp biraz bekletip çıkartıyoruz.işlemi böyle devam ediniz.afiyet olsun.

Kıbrıs Tatlısı

kaç gündür tarif ekleyemiyordum izinden yeni gelince anca işlerim bitti.bundan sonra yine yazmaya başlıyacağım inşaallah.bu tarif yine ayşe yengemden ellerine sağlık .görüntüsü olduğu kadar tadı da eminim güzeldir.uzakta olsakta görüntüsü beni doyurmaya yetti.normalde bu tarif kremayla yapılıyor.ama ben size yine de yazayım belki öyle denemek isteyen olur.
malzemeler

4 yumurta
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı şeker
1 su bardağı fındık ve hindistan cevizi karışımı
1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya

şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
birkaç damla limon suyu

kreması için:
1 litre süt
4 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
soğuduktan sonra içine toz kremşantıyı ekleyip çırpınız.
hazırlanışı

  • ilk önce şerbeti yapınız ve soğutunuz.sonra hamur malzemesine geçelim.bir kapta yumurta,şeker ve vanilyalar güzelce çırpılır.diğer malzemeleri de ekleyip bir iki karıştırdıktan sonra yağlanmış fırın tepsisine dökülüp 150 derecede pişirilir.iyice kızarana kadar pişirin.
  • tatlının ik sıcaklığı hafif çıktıktan sonra şerbeti döküp soğumaya bırakınız.afiyet olsun



wibiya widget

Related Posts with Thumbnails