31 Ekim 2010 Pazar

Annemin Ev Pizzası


malzemeler

hamuru için:
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1/4 paket yaş maya
tuz
alabildiği kadar un
su

üzeri için:
arzuya göre sucuk,salam,biber,mantar,kaşar,soğan,maydanoz,domates,zeytin vs döşeyebilirsiniz.

yapılışı:

hamuru güzelce yoğurun.kulak memesi kıvamında olacak şekilde yoğurun.tepsinize göre merdaneyle incecik açın.açtığınız hamuru tepsiye koyun.üzerine salçalı sos hazırlayınız.hamurun üzerine her tarafına eşit şekilde dağıtınız.daha sonra üzeri malzemelerini ilave ediniz.230 derecede pişiriniz.çıkmasına yakın üzerine önce maydanoz daha sonra kaşar rendesi ilave edip bir 5 dk fırında sürünüz.çıkarıp servis ediniz.afiyet olsun.





30 Ekim 2010 Cumartesi

Muzlu Lokum


malzemeler

3 su bardağı süt
7 çorba kaşığı irmik
7 çorba kaşığı şeker
1 paket muzlu puding
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
üzeri için: hindistan cevizi

yapılışı

tencereye 3 su bardağı süt,irmik,şeker, puding konulur.pişirin.inmeye yakın vanilya konulup ocağın altını kapattıktan sonra tereyağını ilave edin.daha sonra soğutunuz.soğuduktan sonra bir tabağa hindistan cevizi koyun.elinizi suyla ıslatıp top haline getirip hindistan cevizine bulayıp buzdolabında birkaç saat dinlendirin.
afiyet olsun.

24 Ekim 2010 Pazar

Hamsi Tava


malzemeler

2 kılo hamsi
mısır unu
tuz
sıvıyağ

yapılışı

hamsileri temizleyip mısır ununa bulayın.tavaya dizin.üzerine 2 kaşık kadar sıvıyağ döküp pişirin.daha sonra altı pişince düz bir kapakla çevirin.alt- üst edin.pişirin.afiyet olsun.


Pırasalı Börek ve Yoğurtlu Börek



malzemeler
hamuru için:
1 paket yaş maya
aldığı kadar un
tuz
ılık su

içi için:
1 kilo pırasa
maydanoz
100 gr kıyma
salça
tuz
pulbiber
sıvıyağ

yapılışı

hamurunu güzelce yoğurun.mayalanması için 20 dk bekletin.daha sonra içini hazır edelim.pırasayı ince ince doğrayın.yıkayın, süzün.daha sonra kıymayı sıvıyağla kavurun.salçayı da ilave edin.ocaktan indirin.pırasayla birlikte karıştırın.pulbiber ve tuzu da ilave edin.harcımız hazır olmuş demektir.
daha sonra hamurlarımızı küçük bezeler yapıp oklavayla yuvarlak açın.iç harcından bir miktar koyup etrafını kapatın.kızgın tavada arkalı önlü pişirin.

yoğurtlu börek için ise:
hamur yine aynı iç harcına ise bir kapta yoğurt,yumurta sarısı,pulbiber,karabiber,nane,toz kırmızı biber,tuz ve azıcık sıvıyağla karıştırın.harcımız hazır hamuru bezeler yapıp yuvarlak açın.önce tavada az bişey pişirerek(beyaz olacak) indirin.iç harcını koyup kenarlarını kapatıp tekrar kızgın tavada kızartın.umarım anlatabilmişimdir.




23 Ekim 2010 Cumartesi

Babamın Izgara Köftesi

bugun hava yazdan kalma birgündü resmen.bizde izinde olduğumuz için annemlerle hep birlikte pikniğe gittik.babam da bize o güzelim köftelerinden yaptı.harika bir lezzet gerçekten inanın bir yiyen bir daha yiyor ve tarifi alıyor.aslında tarifte bişey yok ama el ayarı çok önemli zannımca.babama burdan teşekkürlerimi sunuyorum.ne yaparsam yapayım kendim de yapabilsem babamın yaptığı köftenin tadı bir başka güzel oluyor.
malzemeler

1 kilo orta yağlı kıyma
1 yumurta
yarım ekmek içi
3-4 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
kimyon,karabiber,pulbiber,toz kırmızı biber,kekik
tuz

yapılışı

kuru soğanı rendeleyiniz.sarımsakları eziniz.kıymanın içine ilave ediniz.1 adet yumurta kırınız.ekmek içi,baharatlar,tuzu da ilave edip güzelce yoğurunuz.elimizi suya batırıp köfte şeklini veriniz.pişiriniz.aslında yoğurduktan sonra 2-3 saat buzdolabında dinlenmeye bırakılırsa köfte şekli daha kolay yapılır.
püf noktası: yoğururken yarım çay kaşığı kabartma tozu atılırsa pişerken köfteler dağılmaz ve biraz kabarık ve esnek olur.



22 Ekim 2010 Cuma

Karnıbahar Kızartması

kış aylarında vazgeçilmezim karnıbahar kızartması...yemeği filan değil kızartması harika oluyor.herkese güzel bir hafta sonu diliyorum.hayırlı cumalar..

malzemeler

1 kılo karnıbahar
3 yumurta
1 kaşık un
sıvıyağ
tuz

yapılışı

karnıbaharı küçük parçalara ayırıp tencerede kaynamış suyun içine karnıbaharı atınız.içine bir tutam tuz ilave ediniz.hafif haşlanınca çıkarın ve süzün.daha sonra kızgın yağda ayrı bir kapta karıştırılmış yumurta ve una karnıbaharlarımızı arkalı önlü batırıp kızgın yağın içine atınız.arkalı önlü kızarıncaya kadar pişiriniz.
NOT:piştikten sonra limon ya da yoğurt ile servis ediniz.afiyet olsun..



12 Ekim 2010 Salı

Tırtıl ve Yıldız Kurabiye






malzemeler

1 paket margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1.5 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
alabildiği kadar un


yapılışı

1 paket yumuşamış margarin ile pudra şekerini karıştırınız.diğer malzemeleri de ekleyip kulak memesi kıvamında yoğurunuz.hamurdan bir parça alıp tırtıl uçlu kalıba koyup tepsiye uzunlamasına sıkın.böylece tekrarlayın.yıldız şeklini vermek için ise tırtıl kalıbımıza koyduktan sonra uzunlamasına değil de kalıbı dikine sıkın.umarım anlatabilmişimdir.kalan işlemi de tekrarlayın.ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri hafif kızarana kadar dek pişirin.

8 Ekim 2010 Cuma

Evde Tavuk Döner

malzemeler

1 kemiksiz tavuk göğsü iri dilimle
1 kahve fincanı süt
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı kekik
2 yemek kaşığı zeytinyağı

yapılışı

tavuk göğsünü mutfak robotunda kıyma haline gelene kadar çekiyoruz.diğer malzemeleri de ekleyip şöyle bir karıştırınız.bir kalıbın içine naylon poşetimize (ben aliminyum folyo kullandım dondurucudan aldıktan sonra hafiften sıcak suyu dökünce anında çıkıyor) yayıp üzerine tavuk döneri yayın.etrafını kapatıp buzdolabında 1-2 saat daha sonra dondurucuda 1 gün boyunca donmasını için bekletiniz.
buzdolabından çıktıktan sonra incecik dilimliyoruz.kızgın tavada hafif yağ koyup tavuk dönerlerimizi arkalı önlü pişiriniz.yalnız tava çok iyi ısınmalı yoksa tavuklarımız yapışır.piştikten sonra yanına pilavla ya da lavaş arasında servis ediniz.afiyet olsun.

Üçgen Börek

bu böreğin asıl adı hamayili börekmiş.ama ben adını sevmedim bi anlam çıkaramadım.üçgen börek daha güzel :D bu tarif sevgili ayşe yengeme ait.fotoğraf da ona ait.kısacası ben yapmadım o yapıp resimleştirip bana gönderdi.ellerine sağlık diyorum.

malzemeler

3 yufka
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ

içi için:
beyaz peynir
kıyılmış maydanoz
1 yumurta akı

yapılışı

  • birinci yufkayı sürün.üzerine süt ve sıvıyağ karışımını bolca sürün.diğer iki yufkaya da aynı işlemi yapıp üstüste dizin.yufkaların karşılıklı kenarlarını  kapatarak kare şeklini verin.
  • içini hazırlayın.hazırladığınız içi kare şekline getirilen yufkalara paylaştırın.karşılıklı kenarları ortada birleştirerek zarf şeklini verin.daha sonra 12 parça oluşturacak şekilde kesin.önce zarfın birleşim yerinde bir 4 parçaya ayırın.daha sonra oluşan üçgenleri tekrar ortadan ikiye kesin.tekrar oluşan üçgenleri ikiye kesin.
  • bütün hepsine bu işlemleri uyguladıktan sonra derin dondurucuya kaldırıp en az 6-7 saat buzdolabında bekletin.derin dondurucan çıkarıp üzerine yumurta sarısı sürüp 170 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz.



6 Ekim 2010 Çarşamba

Kamelya Keyfi

arkadaşlarla bugun kamelyamızda keyif yapalım dedik.herkes birşeyler yapıp bugunumuzu böyle kapattık.bakalım diğer günlerimiz nasıl geçecek..yapılanların hepsi ayrı bir güzeldi.ben poğaçamı yaptım tarifi  verdim.yumuşacık puf puf olmuştu.ben özellikle şebnem hanımın yaptığı baklavalık yufkadan yaptığı böreğe bayıldım.çıtır çıtır harika bir börek olmuştu.bütün hanımlara burdan teşekkürlerimi sunuyorum.

kekimize gelince üzeri kremşantı ve sosla süslenmiş çok hafif bir pasta tarifi.kek yağsız olup ve şekeri tam ayarında  yapılan bir pasta.kremşantiyle şekeri tam bir bütün olmuş.ee bunları yiyince akşama hiç bişey yememek gerek malum hepsi kalorili..

mercimekli köftemize rağbet çoktu.hele ki turşuyla başkasına gerek varmı ki.yaptıklarımız bereketli olsa gerek bizden başkalarına da ikram edildi.beğenildikçe bu bizi daha mutlu etti :D


Kolay Poğaça

malzemeler

1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
yeterince un

üzeri için:
1 yumurta sarısı
çörekotu


yapılışı

ılık su, şeker ve mayayı şöyle bir karıştırınız.arkasına yoğurt,sıvıyağ ve tuzu ilave edip yeterince un ile yumuşak bir hamur olana kadar yoğurunuz.40 dakika mayalanması için ağzını bir kapakla kapatıp bekletiniz.40 dakika sonunda içine istediğiniz harçtan koyup şekil verip 25 dakika da tepside bekletiniz.üzerine yumurta sarısını sürüp çörekotunu serpiniz. 180 derece ısıtılmış fırında pişiriniz.afiyet olsun.

5 Ekim 2010 Salı

Kabak Mücver

malzemeler

2 adet rendelenmiş kabak
1 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı un
dereotu
tuz
nane

yapılışı

rendelenmiş kabakların suyunu süzün.Süzdükten sonra içine yumurta,un,dereotu,tuz ve naneyi koyun.hafifçe karıştırın.tavada kızarmış yağın içine kaşıkla koyup şekil verin.arkalı önlü pişirin.yoğurt ile servis ediniz.

wibiya widget

Related Posts with Thumbnails